Garnforbruk

mandag 19. oktober 2009

Shetland triangle og lue. :-))

Nå har jeg strikket mitt første Shetland triangle og kan si ganske sikkert at det ikke blir det siste. Det var forbausende enkelt i forhold til hva jeg syntes da jeg strikket Flower basket sjalet, men så har jeg lært en del og strikket en hel del siden den gang. :-)))
Rakk nesten ikke å få det av pinnene før det ble blokket. Jeg var utrolig spent for mønsteret så HELT feil ut før jeg fikk blokket det, men heldigvis stemte alt. :-))) Tror det skal godt gjøres at det blir noe feil så lenge alle omgangene stemmer på en prikk.
Dette er strikket etter mønsteret uten noen ekstra rapporter og passer ypperlig til å tulle rundt halsen som et skjerf. :-))))Synes ikke bildene ble helt bra, men legger de nå ut likevel. Det er litt begrenset med lys i nord for tiden så sjansen for å få noen bra bilder på en stund er ganske liten..Mønster: Shetland triangle fra boken Wrap style
Størrelse: Som i mønsteret
Pinner: 4mm
Garn: Wollmeise, farge Barist "o"
Mengde: 96 gram


Strikket en lue til meg selv også, Hermione luen. Synes mønsteret ble fint, men den var kjedelig å strikke.. Jeg strikket ribben nederst med en vridd rett og en vrang. Mulig det var derfor den ble litt kjedelig for det tok sin tid, men den sitter iallefall kjempegodt på hodet. Synes også det ser ut som Hermiones lue også er strikket slik i ribben.
Mønster: Hermione's Cable and Eyelet hat
Størrelse: Voksen
Pinner: 3.5mm
Garn: Merino extra fine
Mengde: 70 gram
Til luen skal jeg strikke en Thermis og et par votter, kanskje Bellas mittens fra filmen Twilight. Hadde håpet at jeg ikke måtte handle garn til det, men jeg har ikke så mye sort garn og iallefall ikke tykt, sort garn så må lete litt på ravelry etter garntips. :-))

Ellers holder jeg på med litt julegavestrikk for tiden. Jeg startet på en tunika fra dale i går kveld, til ei jente på seks, men den må nok rekkes opp. Jeg fikk ikke maskeantallet til å stemme etter første runde så må se litt på den senere og finne ut hva jeg har gjort feil. Mønsteret var skrevet utrolig knotete så jeg forventet nesten at det skulle bli feil.
I dag er jeg hjemme med lillegutt som har fått vannkopper så nå er det nabbiperler og tegnefilm som gjelder, heldigvis er han i god form. :-)))

4 kommentarer:

sipusa sa...

Pent sjal, lurt å ta det uten gjentakelser til å ha i halsen, det skal jeg jammen tenke på en gang (en gang jeg har mindre greier på gang;-)

Lua ble også flott!
Ang uvenngarn så tror jeg nok det vil hnge seg opp litt i hendene ja, særlig mine nå, for de er så tørre pga høsten, men får jeg kjøpt meg håndkrem? Nææææ....hehe, treghet er ....tja.....har ikke bestemt meg for hva jeg skal strikke med uvenngarnet uansett;-P

amylin sa...

Takk for kommentar! Flott lue! Den har jeg strikket også, men strikket ikke vridd rett, så min tok kort tid å strikke. Så flott sjal! Også så flott du hadde strikket den i BaristO. Jeg har BaristO og vurderer å bruke det i en ribbestrikket vest fra Lene Holme Samsøe, men lurte på hvor korte fargeskiftene var.

Jeg brukte forresten 366 g med Wollmeise på Elvira. Strikket på pinne 2,5 på toppen og pinne 2 på selve borden rundt halsen. Du kan nok greie deg med to hesper om du strikker på pinne 3 mm. Jeg strikket med maskeantallet til M, men med målene til S.

amylin sa...

Glemte å si at det er greit du legger meg til blogglista di. Kjempekoselig det.

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg sjal og hue!! Ha ei fin veke.