Garnforbruk

onsdag 23. november 2011

Sjeldne oppdateringer og strikkede babyklær

Nå går det veldig lenge mellom hver oppdatering, men jeg får komme med noen samleinnlegg innimellom. :-))
For en liten stund siden fant vi ut at barn nummer to er på vei, formen er veldig varierende så det har ikke blitt så mye strikking som jeg kunne tenkt meg. Det har blitt litt babystrikk innimellom, men ikke nødvendigvis til oss. :-)) Enkelte ganger bare måååå jeg prøve et mønster og strikker selv om jeg ikke har noen mottaker i siktet.. Hehe :-))Først ut i dag er February baby sweater fra Elizabeth Zimmermanns bok "Knitters almanac".
Det finnes ingen størrelser i mønsteret så jeg aner ikke størrelsen på denne.
Jeg tror nok den er nærmere 1 år så det blir kanskje presang til noen etterhvert.
Størrelsen avhenger av tykkelsen strikkefastheten og jeg strikket i Dream in Color Classy, som mener å huske er worsted weight med ca. 18 masker pr. 10 cm så derfor ble den stor. Hadde jeg strikket i tykkelse babyull hadde det nok blitt litt nærmere nyfødt størrelse.
Litt fakta:
Pinne nr: 4mm
Garn: Dream in Color Classy i fargen Nightwatch
Mengde: 151 gram

Dream in Color er et herlig garn å strikke med og jeg strikket for noen måneder siden en February lady jacket til meg selv i en mørk lilla farge. Den har jeg ikke fått noe bra bilde av ennå, nå som det er mørketid her nord så er det ikke barebare å få brukbare bilder. :-/

Jeg hadde dilla på Madam møllers babysokker fra Nøstebarnboken for en stund siden, da ble det intet mindre enn 5 par av disse. :-))

Pinner: 3.5 mm
Garn: Merino Extra fine
Mengde: ca. 25g pr par så totalt 125 gram. Hvis du skal bruke garn til å lage bånd så går det litt mere garn.
Som snører kan man jo nesten variere i det uendelige. Jeg har tidligere flettet bånd, men på noen disse har jeg brukt diverse silke/organsa bånd. :-) Man kan også strikke icord eller hekle bånd. Jeg tror faktisk noen av disse fortsatt ikke har fått bånd.

Ellers har jeg både pyntede lys, ny kaffe, hjemmelaget fuglemat og ikke minst strikkede babyjakker, en vest, en voksen jakke, flere luer, slips, sokker osv som fortsatt ikke er blogget så da er det kanskje en sjanse for at det kommer noen flere innlegg denne uken. :-)))

Ønsker alle en flott dag og takker for kommentarer på tidligere innlegg, i ettermiddag skal jeg rundt på bloggbesøkrunde så da får jeg endelig kommentert tilbake.. :-))

4 kommentarer:

Maskeball sa...

Så koselig at du skal ha en liten en til. Og det er jo mye fint du har rukket å lage selv om formen ikke har vært helt på topp. Lykke til videre med frøet i magen. :)

2ne sa...

Så søte de var :-)

Desirée sa...

Håper at du snart er i bedre form!

Den jakken hadde jeg en gang så lyst til å strikke til Sofie, synes den er så fin. Men jeg fant aldri mønsteret på det siden jeg ikke har boka. Er jo litt spesielt når det ikke er størrelser også, for man kan jo ende opp med masse rart, og strikke mange ganga før den er rett til den som skal ha den ;)

Jeg har fått mange bestillinger på bestemor pixielua no, så jeg strikker på den no.

Vi får se om vi finn oss en dag å dra på kafe, eller så kan du komme til mæ på formiddagen hvis du vil. Hvis du har bil da, men kan jo hente deg også :) Jeg er stort sett hjemme, så bare rop ut og kom når du har lyst :)

Klem fra Desirée

tantemaraj sa...

Den jakken er bare så flott! Nydelig farge du strikka den i :-)

Nyt gravid- og adventstiden!!