Garnforbruk

torsdag 22. mars 2012

Kjærlighet på pinne, eller sweetheart.

Da kan jeg endelig vise fram kjolen kjærlighet på pinne, selv om bildene er så som så. Må det være så vanskelig å fange lilla på et bilde?? Jeg slet litt i starten på denne kjolen for å få til mønsteret med tre vrang i en maske på toppen av hjertene, men da jeg endelig fikk det til gikk det som en drøm. :-))Kjolen var enkel å strikke, men rettstrikkdelen var litt seig for min del. :) Garnet har jeg tidligere vært veldig fornøyd med, Merino extra fine, og det er litt tykkere enn det som skulle vært brukt så kjolen er nok litt større enn 12 mnd. Brukte tynnere pinner for å kompensere litt og synes resultatet ble fint. :-)) Det ble en del tråder å feste fordi et par av nøstene hadde maaaange knuter, så det var veldig irriterende. :-//Mønster: Kjærlighet på pinne eller Sweetheart på engelsk, av Tora Frøseth.
Str: 12 mnd
Pinner: 3 og 3.5mm
Garn: Merino Extra Fine
Mengde: 230g

Jeg som vanligvis ikke liker å strikke sokker har plutselig fått skikkelig lyst til det, så nå smir jeg mens jernet er varmt. I går morrest kastet jeg meg over et par såvidt påstartede enkle ribbsokker til meg selv. Før sengetid hadde jeg allerede kommet like langt på sokk nummer to som jeg var på den første da jeg plukket dem opp, så dette lover bra. :-)) Jeg regner med den andre blir ferdig i kveld eller i morgen, så nå lurer jeg litt på hva som kan bli neste sokkeprosjekt. I helgen som var fikk jeg nemlig byttet inn noen nøster med Kauni til Pt5 i fiiine farger. I Oslo handlet jeg jo Sterk så det blir iallefall i et av de to garnene, tror jeg. :-))
Hvis noen har tips om enkle sokker med litt mønster så blir jeg glad. :D
De jeg har sett på så langt er (nok et par av) Epletreets Snurrige Sokker, Duckies og Drops flettesokker.
Mulig det først blir et par enkle ribbsokker av restene fra Mellanraggien jeg bruker til mine egne nå så jeg får brukt opp garnet. :-))

I går fikk jeg en lekker pakke i posten, ikke strikkerelatert sådan men fiiin likevel så den skal jeg vise fram senere. :-))
Her skinner sola som bare det, men det blåser en del så det er nok ikke veldig varmt. Jeg tror det blir en liten bytur med kafebesøk likevel, ha en fiiiin dag! :-))

7 kommentarer:

Husfruen sa...

Kjolen ble superfin, strikket den til jenta mi for en god stund siden. Nå blir den brukt som vest:) men enig med deg,kjedelig med den rettstrikkingen

Charlotte sa...

Så fin den ble! :) Er enig i at det er vanskelig å fange lilla på bilder. Syns i det hele tatt blå- og lillatoner er vriene. Jeg får det liksom aldri fram syns jeg. Misunner deg sokkedillaen... Jeg mista min for mange år siden og venter enda på at den skal komme tibake.. Det gjør vel alt sokkegarnet mitt og antagelig...

Charlotte sa...

Takk for kommentar i min blogg forresten :) Har du prøvd å bestille oppskrift fra den mailadressen hennes? Hun har side på facebook også. Har til og med telefonnummeret hennes bak på oppskriften tror jeg. De selger oppskriften på Husfliden her i byen så jeg kan kjøpe for deg om du vil ha fremdeles. Bare si ifra.

Kristin sa...

Kjolen ble kjempefin, og en veldig fin lillafargen du har brukt. Men enig, det er vanskelig å få frem riktig farge.

Jeg har store planer om å få strikket denne en gang, for synes den er kjempesøt!

trinemamma sa...

Supersøt kjole.
Har både mønster og garn, så snart setter jeg vel i gang :-)

sol sa...

Knallsøt kjole! Lilla er en kronglete farge å fotografere - den blir fort blå i stedet.

Vera sa...

så søt kjole det er! Utrolig søte detalier :)