Garnforbruk

tirsdag 1. februar 2011

Nøstebarn og en liten jakke...

Denne nøstebarndressen ble ferdig for noen uker siden, men det er ikke bare å få tatt bilder som er brukbare så langt nord på denne tiden av året. Dette får bare duge. :-))
Jeg strikket den for en venninne som skal gi den i gave til en liten en som ikke har komme til verden ennå.

Mønster: Nøstebarndress fra Nøstebarn boka
Str: 0-6 mnd
Pinner: 3.5 og 4.5 mm
Garn: NZ lammeull
Mengde: 156 gram


Sist sommer strikket jeg et par søte babyjakker, eller kaller man en jakke ute ermer noe annet?Iallefall, etter de to første startet jeg ivrig på en tredje men kom ikke lengere enn til andre tulip mønster før jeg la det fra meg. Garnet var ekkelt å strikke med og jeg var kanskje litt lei av mønsteret i tillegg. Nå prøver jeg å få unna noen av de mange uferdige prosjektene jeg har liggende så mellom to nye ferdige prosjekter fra i år fant jeg fram denne igjen. Den ble ganske kjapt gjort ferdig og jeg har en ufo mindre i skapet. Mønster: Boheme (ravery link)
Str: 18 mnd
Pinner: 4mm
Garn: Dobbel tråd med Ideas daily 8/4 cotton, kjøpt i en dansk matbutikk.
Mengde: 174 gram, 100 strikket i år.

Da jakken var ferdig startet jeg kjapt på en kjøkkenklut for å få brukt opp garnet, men fikk bare strikket de få grammene som var igjen av de påstartede nøstene. Nå finner jeg ikke det siste hele nøstet jeg vet jeg har liggende et sted, så da var det nok en ufo i skapet. Eller i kurven, da.
Jeg holder på å organisere og omorganisere hobbyrommet og alt av garn er i ferd med å registreres på ravelry og i Excel, så da dukker nok det siste nøstet opp snart.
Det er forresten skremmende hvor mye garn man har liggende, og ikke minst hvor mye som egentlig får plass i en Expedit med 16 rom fra Ikea.
Vel, jeg er med på Ingen Bønn alongen på hobbyboden i år også og denne gangen har jeg faktisk fått krympet lageret litt allerede. :-)) Det beste av alt er at jeg føler ikke at jeg trenger å handle noe nytt garn på en stund, det burde jo egentlig holde i noen *kremt* år framover... :-))
Vi får se, bilder av hobbyrommet før, underveis og forhåpentligvis etter kommer etterhvert. :-))

De siste par ukene har vi fått pusset opp badet. Vi har dusjet på "bygda" og jeg har måttet rømme huset hver eneste morgen der vi har hatt/skulle hatt håndtverkere og det har vært et slit.
Nå nærmer det seg endelig ferdig. :-)) I går fikk vi satt opp badekar og toalett og i dag holder de på med innredningen. :-))
Det er ikke store badet, men ting tar tiiiiid, nå skal det bli godt å slappe av hjemme på formiddagene når jeg har fri men det beste er å faktisk kunne komme hjem fra jobb på morgenen og sove i sin egen seng.. :-))

I går fant jeg ut at jeg skulle skjemme meg selv litt bort, jeg fortjener virkelig det etter disse ukene. *fnise* Jeg hadde funnet en veske hos Pinnsvin Design som kan brukes som strikkeveske OG vanlig veske på en gang. Namaste Monroe, heter den og den ble bestilt i sort. I handlekurven havnet også et par andre ting, Namaste Buddy Case og Namaste Circular Case, begge to i petrol. :-))

Nå er det bare å vente lykkelig på at postmannen skal komme med pakke og håpe at det ikke tar så aaaalt for lang tid. :-))

Jeg har lenge hatt planer om en liten Give Away her på bloggen, og det kommer nok snart.
Jeg har blogget sporadisk i over tre år og koser meg med det, så nå hadde det vært gøy med pakke her. :-))

Ha en fin dag! :-))

9 kommentarer:

Unknown sa...

Så lekre vester og dress !!

LindaE sa...

Hei! Så koseleg bloggoppdatering! Du er jammen flink som får fullført ufoar:-)

elin65 sa...

Jeg har kost meg innpå bloggen din, du lager mye fint. Nøstebarndressen er blitt min favoritt også.

LivM sa...

Lekker dress og vest du har strikket. Ikke rart at du venter på posten, dette var jo bare supre ting! Grattis!

Inger sa...

Så masse fint du lager! Finner masse inspirasjon ved å titte gjennom bloggen din :)

Ha en fin helg!

jannelea sa...

Hei!
Huff ja! Garnslanking er ikke knallenkelt, det er så fort gjort å legge på seg!
Fine ting du lager. Legger meg til som følger!

Vi får ha en egen liten støttegruppe vi som skal få mer glisne rom i de der Ikeareolene våre!

harew sa...

Badoppussing er ikke gøy! Vi gjorde vårt i sommer, og heldigvis skulle broderen og samboeren bort i tre uker, så vi bodde hos dem. Jeg vet ikke hvordan det hadde gått med en ettåring i den knøttlille leiligheten vår, uten vann på badet og et salig rot i gangen:) Men det er veldig herlig når det er ferdig :)

Åh, de strikkeveskene har jeg siklet på selv også. Håper du kan legge ut et bilde eller to av dem :)

Elin Osa Søreng sa...

Så fine plagg du har strikka!!! Kom på at du spurte meg om sammensyinga på Fiona`n, og det var faktisk ganske greit. Det står i oppskrifta at du skal sy sammen med madrassting, og jeg søkte det opp på YouTube. Der fant jeg en god forklaring.
Lykke til om du strikker`n du også, den er bare gøy å strikke ;o)

Ha en flottfin uke, hilsen Elin

Desirée sa...

Nå har de fått inn nyeste Greengate på no19! :) Har kjøpt mæ nån, e sååå fiiine! :) Så løp og kjøp :)

Flott dress og flott jakke, lurer på om Sofie må få sånn jakke etterhvert.

Rop ut om du vil ha strikkekveld eller dag, kommer fort oppom dæ hvis du vil :)

Klem :)