Garnforbruk

fredag 29. april 2011

Litt "førpåskestrikk".. Vinhøne, påskehare og flere luer.. :-)

Jeg kom inn i en stim før påske og strikket flere luer slik som den lilla og den vinrøde jeg har vist fram tidligere. :-))
Det ble hvitt og turkist denne gangen og i strikkevesken ligger det en påbegynt i en mørk rødtone.. :-)) Det blir nok ikke de siste for jeg har fortsatt "litt" drops alpakka og ta av. :))

Av to nøster Drops Alpaca får jeg akkurat en lue og to heklede blomster. :-)) Synes ikke det er ille, luene er utrolig myke og klør ikke i det hele tatt. :)

Mønster: Lue fra Garnstudio
Pinner: 4 og 5 mm
Garn: Drops Alpaca, dobbel tråd
Mengde: 100 gram pr lue.

Før påske nistrikket jeg på en vinhøne som skulle toves og gis bort i gave. Den ble endelig ferdig noen dager før påsken satte inn, men da bestemte jeg meg for å beholde den selv.. *ler*Mønster: Fra heftet Toving tema 19, fra Sandnesgarn
Pinner: 5.5 mm
Garn: Fritidsgarn
Mengde: 240 gram
Vi drikker ikke akkurat mye vin og har vel aldri noen gang kjøpt vin på eske, så denne vil bli brukt som påskepynt. :-)) Synes den passet så godt sammen med de små hyllehønene fra tidligere.. :D
(..det oransje "inni" rumpa på den er forresten en hyllehøne for å få den til å sitte ordentlig. *ler*)

Slik så den ut på en påskepyntet tv-benk.. (...ikke så veldig pent med de ledningene som henger og dingler bak der, men jobber med å få mannen til å få tak i noe diskret å legge dem inn i.. :D )

Jeg tenker nok jeg strikker en annen vinfugl i gave, som kan stå framme når som helst. :-))

Jeg så noen søte påskeharer på Garnstudios sider og fant ut at det måtte være et perfekt prosjekt for ymse rester hvitt garn. :-))
Kastet meg over pinnene og fikk brukt til sammen 6 små baller med restegarn i hvitt og en liten ball med grått. :-)) Det tok et par knappe timer med strikking og montering så var den ferdig..Mønster: Eggevarmer fra Garnstudio
Pinner: 3.5 mm
Garn: Restegarn (dobbelt tråd med type babyull/smart
Mengde: 24 gram

Ellers har det blitt en hel haug med pannebånd og litt forskjellig i løpet av de siste ukene og påsken så har egentlig litt å blogge framover. :D

Nå strikker jeg på intet mindre enn tre par sokker, og jeg som egentlig ikke liker sokkestrikk engang.. Har fått helt dilla. :-)) Mere om dem i morgen! :)
Gooood helg!! :)

4 kommentarer:

Marieki sa...

oioioi for en produksjon da gitt!:D
De luene var virkelig fine, kan tenke meg de er bra myke og gode ja - alpakka er min favoritt:D

Også så søt og morsom vinhøne, skjønner at du vil beholde den selv ja;)

Fru Keilegavlen sa...

Så mykje flott!! Fine huer,- iler inn for å kikke på mønsteret. Eg har ein del alpakka liggande og så er det jo noko av det deiligaste og mjukaste garnet som fins. Herleg vinhøne! Skjønar godt at du vil beholde den. ;)

Rät&Avig sa...

Oj,oj,oj...du har mycket på gång du!
Jättefina saker. Särskilt hönan, den bara älskar jag!
/Ann-Britt

Strikkelise sa...

For en effektiv strikker! Her var det mye fint, tilsynelatende på "null" tid! Genseren var veldig søt, da, heldig den som får den etter hvert.