Garnforbruk

fredag 28. mars 2008

Vi pusser opp kjøkkenet vårt...

For litt over fem uker siden bestilte vi oss nytt kjøkken hos byggmakker. Etter påske hadde vi fortsatt ikke hørt noe om hverken bekreftelse av bestilling eller om det i det hele tatt var i nærheten av å bli sendt fra leverandør, så vi ringte for å sjekke. Det viste seg at det ankom dagen før påske og vi avtalte at de skulle levere det torsdag. (i går..)
Onsdagen begynte jeg å tømme skuffer og skap, det er utrolig hva man har lagret som man overhodet ikke trenger eller vet at man har. Vet ikke hvor mange esker og poser jeg har fylt, men nå har vi kjøkkenutstyr i halve stuen. I den siste halvdelen ligger det nye kjøkkenet flatpakket. Eller det vil si DELER av det nye kjøkkenet, for det viste seg nemlig etter en kort gjennomgang av faktura/pakkseddel at vi slettes ikke hadde fått hele kjøkkenet. Det hadde i og for seg vært noenlunde greit dersom vi hadde fått beskjed om det før vi begynte å rive det gamle, men neida. Kommunikasjon er visst ikke det de tenker mest på hos byggmakker. Mannen, som ellers er gaaaaanske rolig og avbalansert, ble rimelig forbanna og heiv seg på telefonen for å finne ut av dette. Mennesket han snakket med sier da at det som manger er en del skapdører, ja og et av benkeskapene står visst også i rest. Hmm... Ja..
De fleste som har satt opp nytt kjøkken, og forsåvidt de fleste andre også, skjønner jo at man ikke får satt opp noe kjøkken uten alle skapene. Selvsagt er det det ene hjørnet som mangler og vi kommer absolutt ingen vei uten det fordi vi ikke kan starte å henge opp kjøkkenet motsatt vei pga at veggen er liiitt lengere enn selve kjøkkeninnredningen og vi der må ha en liten list når vi vet hvor stort mellomrom det blir der. Og det finner vi ikke ut før vi er ferdig med å sette opp alt. Og for å sette opp kjøkkenet må vi sannsynligvis begynne i et hjørne. Hohoisann for et styr.
Mannen sier til han i andre enden at han ikke bryr seg filla om hva de må gjøre for å få den delen levert til oss fortere enn fy og det får de bare fikse. Han i andre enden legger til slutt bare på røret. Etter ti minutter ringer han opp igjen og sier at han TROR de kanskje har delen på lager likevel (selv om dette er bestillingsvare og det tok oss fem uker å få de andre delene.......), og at de skal levere det i morgen. (...altså i dag...)
Så nå er jeg rimelig spent på om de kommer med den....
Dette er det tredje kjøkkenet vi kjøper hos byggmakker. Da vi flytta inn i leiligheten vi hadde før, pussa vi opp kjøkkenet der. Da vi kjøpte huset pusset vi opp kjøkkenet i utleiedelen og nå skal vi ha nytt kjøkken oppe i vår del. I tillegg har vi handlet skyvedørsgarderobe, innhold til skyvedørsgarderobe, 7 vinduer, verktøy, laminat, materialer til veranda, panel til vegger osv osv. Om ikke lenge skal vi ha utstyr til utskiftning av vinduer, ny ytterdør, ny vedovn, en del veggpanel og diverse, men tror nok ikke vi skal handle der om det er slik "service" man skal få.
Det er så mange ganger nå at det har vært tull med beskjeder osv at jeg begynner å bli litt lei.
Nok om det.

Her er noen bilder av prosessen så langt :)


Kjøkkenet før jeg starta å rive.

Etter at jeg har holdt på noen timer og mannen og brodern har kommet for å hjelpe til.

Etter at døra ut til gangen er fjernet. Dørhullet skal lukkes og innredningen skal rundt den veggen og bort mot kjøleskapet.


Her støtte vi på et lite problem. Fukt/mugg i kroken ved baksiden av vedovnsmuren.


Den innerste sponplaten må skiftes ut , muren må pusses og støpes litt før vi maler den. Skjønner ikke helt hva de forrige eierne har tenkt da de gjorde dette. Kjøkkenskapet var hengt rett på muren i dette hjørnet, de har hatt på masse sparken og sement under og over skapet på murveggen for å bygge den litt ut før de har lagt på litt tapet over og under skapet. På høyre siden av bildet ser man et hull som går hele veien langs bildet, der er det lektet ut fra veggen, og det som befinner seg under er lekastein i forbindelse med pipa. Gruer meg til vi tar bort den for det ser ut som det er fuktig/mugg langs treverket der.
Får tenke positivt for det blir nok kjempefint når vi er ferdige. :o)

I dag skal vi ut og handle sement, pusseutstyr, takmaling og gulvbelegg.
Har vært ganske usikker på om vi skulle ha laminat eller belegg som ser ut som skifer/steinfliser. Tror vi ender på belegg, det er tryggest med tanke på at laminatene ikke tåler så mye vann. Det blir spennende å se hva de har av belegg :)

Jeg håper vi kommer et stykke på vei i dag for i helgen er det ikke sikkert vi har barnevakt, men det har vi i hele ettermiddag. Er ikke barebare for en toåring og få utfolde seg litt når det ikke er annet av plass enn en sti til kjøkken og sofa i stuen.


Her ligger det nye kjøkkenet.

1 kommentar:

Beyla sa...

Åh jeg kjente jeg var litt glad at vi ikke holder på med det der just nu - gubben min hadde klikka i vinkel! Hihi... Har store planer om å ønske oss i bryllupsgave av pappa at han skal sette opp nytt kjøkken til oss.. kjøpe et noen har pelka ned og male det f.eks.. Så får vi råd til nytt kjøkken fortere enn om vi skal kjøpe helt nytt!! Snodig at dere får så dårlig service, normalt sett er det jo knall service hos byggsjapper.. når vi totalrenoverte forrige leiligheta til søssa kom til slutt Maxbogutta opp med det vi mangla og hjalp oss! Slikt kan vi definitivt like :D