Garnforbruk

lørdag 17. mars 2012

Uglegenser og luestrikk

Mens jeg var så godt i gang med uglegenserstrikk startet jeg på en tredje og tok en sjans med en litt jentete farge. :-))
Bolen ble strikket ferdig og så ble den lagt til side en stund, jeg tror keg ble litt lei av det samme strikketøyet tre ganger på rappen.
Heldigvis ble den ikke liggende så veldig lenge før jeg tok meg selv i nakken og fikk gjort den ferdig. :-)) Jeg gjorde ikke noe av uglene på denne, annet enn å sette øyne på en av dem. Det holder i massevis. :-))
Mønster: Owlet (Ravelrylink)
Str: 5 (24-36mnd, men vil tippe den ble ca. 12-18mnd)
Pinner: 4.5mm og 5mm
Garn: Dale Babyull, dobbel tråd.
Mengde: 206 gram

Jeg hadde lovet mannen ny lue til jul, men av en eller annen årsak ble den liksom ikke strikket før jul. Jeg fikk litt dårlig samvittighet og garnet hadde ligget klart ganske lenge. En søndags morgen satte jeg i gang og etter noen timers strikking var den ferdig på ettermiddagen og endelig hadde han ny lue.
Som ellers, mens jeg var så godt i gang med luer og mønsterstrikk mekket jeg en Space invaderlue til junior også. Den ble litt lang, men den dekker godt både hodet og ørene uten at den kommer ned i øynene så den funker fint. :-))
Utfordringen for DUGG i februar var hjerter, så jeg laget meg et mønster og strikket en lue til meg selv også.
Synes den ble ganske enkel og søt, og så fikk jeg endelig prøvd et av de nydelige hespene med garn jeg har hatt liggende. Hovedfarger en hvit Karisma mens det lilla mønsteret er Dream in color Everlasting dk var virkelig en drøm å strikke med. Fargen var også bare helt herlig. :-))
Har ganske lyst på noen flere hesper med slikt garn, gitt, men prøver jo å få brukt litt i stedet for å kjøpe nytt.. Mønster: Pacman til mannen, Space invaders fra Arne og Carlos til sønnen og egenkomponert til meg selv.
Pinner: 4.5mm på den sorte, 4mm og 4.5mm på de andre to.
Garn: Gutteluene er i Dale Freestyle og hjerteluen er Karisma og Dic Everlasting DK
Mengde: 78g, 75g og 56g.


Jeg ble ferdig med kjolen kjærlighet på pinne for noen dager siden, så den ligger ferdig med knapper og det hele og blir nok vist fram i neste innlegg. :-)
Jeg startet like godt på en til i litt tynnere garn og mindre størrelse, men den tar nok litt lengere tid for jeg har også startet på en ny babyvest. Boheme heter den og den har jeg strikket noen ganger før. Også denne gangen strikkes den i Dream in color Classy, med pinne fire går det unna så den er sikkert ferdig før helgen er over.. :-))

Nå er det tid for litt barnetv, helgekos og avslapning (les, strikking.) her. :-))
Ha en riktig fin helg. :-))

1 kommentar:

litjjenta sa...

så fin denne genseren var. skjønner at du ble inspirert og laget tre på rappen. er gjerne slik jeg og.
La meg til som følger hos deg, og stikker plutselig innom igjen. Ha en strålende onsdagskveld